Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
« Tillbaka

Accelerate

IT|Sopra Steria

Om programmet

Ansökan till årets Accelerateprogram har stängt. Gör en intresseanmälan så håller vi dig informerad.

Vårt traineeprogram Accelerate är för dig som är nyexaminerad och vill accelerera din karriär som konsult. Du blir anställd från dag ett och får en marknadsmässig lön genom hela det treåriga programmet. Sedan 2018 har vi genomfört vårt mycket uppskattade traineeprogram och givit nyutexaminerade toppstudenter från högskolor och universitet runt om i landet en rivstart på sin konsultkarriär. Accelerateprogrammet ger dig med höga ambitioner en strukturerad utvecklingsplan för dina första tre år i konsultyrket.

Programmets upplägg

Vi vet att den största utvecklingen som konsult sker genom att jobba i riktiga kunduppdrag och att få lära sig i skarpt läge. Därför är du konsult från dag ett och kommer till största delen att bygga din kompetens genom att jobba i utmanande uppdrag hos någon av våra kunder.

Parallellt med ditt uppdrag erbjuder vi dig utbildning som stärker din kompetens och ger dig relevanta verktyg inom flera olika verksamhetsområden. Alla kurser är skräddarsydda för att du snabbt ska utvecklas i konsultrollen och träna tillsammans med kollegor i en trygg miljö.

Inom programmet ges du möjlighet att bygga ett brett nätverk både genom arbete i projekt och uppdrag med övriga kollegor inom Sopra Steria, och genom utbyte av erfarenheter med tidigare års deltagare i programmet.

År 1 – Explore

Inleds med en intensiv onboarding-period där du förutom att lära känna bolaget också fördjupar dig inom vald spårinriktning och bygger teamkänsla med övriga deltagare i programmet och bolaget. Du går in och jobbar som konsult i riktiga kunduppdrag så fort som möjligt efter onboarding-perioden och parallellt erbjuds du utbildningar och samlingar tillsammans med övriga deltagare som ska ge dig verktyg att snabbt utvecklas i konsultrollen.

År 2 – Develop

Du jobbar som konsult i riktiga kunduppdrag och kan ta allt större ansvar i projekt och för andra. Du utvecklar en större självständighet som konsult, kan leverera med andra och på egen hand, och når en ökad nivå inom affärsmannaskap och Core Consulting Skills tack vare utbildningar som sker parallellt med kunduppdragen under året.

År 3 – Accelerate

Du jobbar som konsult i riktiga kunduppdrag och accelererar dina konsultförmågor. Du kan nu ta lead i uppdrag och för andra konsulter, aktivt bidra till utveckling av kund, uppdrag och våra erbjudanden. Du är även med och aktivt bidrar till vår kultur och företagsbyggande i de dimensioner du själv drivs av. Det kan vara i form av kompetensutveckling, affärs- eller erbjudandeutveckling, ledarskap över andra, med mera. Du kommer också att erbjudas utbildningstillfällen och få tillgång till en individuell extern coach under 4 tillfällen under året.

Efter dessa tre år är målet att du ska ha alla verktyg i din verktygslåda för att kunna ta nyckelroller i kunduppdrag och inom bolaget utifrån dina egna preferenser.

Sopra Sterias Accelerate har följande spårinriktningar

 • Advisory
 • Delivery
 • Experience Design
 • Webbutveckling
 • Systemutveckling
 • Data Engineer & Analytics
 • Microsoft Dynamics 365 & Power Platform
 • Salesforce-konsult
 • ServiceNow-konsult
 • Cloud-konsult

Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna

Till starten i augusti varje år söker vi ambitiösa nyutexaminerade studenter som vill utvecklas till marknadens vassaste konsulter och som vill vara med och skapa en fantastisk arbetsplats i ett ledande konsultbolag i tillväxt.

Vi söker dig som…

 1. är nyutexaminerad på kandidat- eller masternivå och din examen ska inte vara äldre än ett år.
 2. är både en bra lyssnare och en god kommunikatör vilket gör att du kan se nya möjligheter i ditt uppdrag. En av de saker som symboliserar en framgångsrik konsult är högt affärsmannaskap. Ute i ditt uppdrag är du en relationsbyggare för Sopra Steria och kunden.
 3. är ambitiös och målinriktad och kan visa att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat driv och nyfikenhet genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier

Lust att få reda på mer om hur det är att gå Accelerate-programmet på Sopra Steria? Spana in vårt Instagram-konto soprasteriagraduate_se.

Vill du få inblick i vårt arbete på Sopra Steria? Då kan du titta in på vårt Instagram-konto för Sopra Steria Sverige, soprasteria_se.

Få mer information om traineeprogram och ansökningstider
Ansökan stängd
Ansökan öppnades:15-09-2023Sista ansökningsdag31-03-2024PlatsStockholmPeriod3 år

Se alla traineeprogram hos Sopra SteriaSe alla IT traineeprogramSe alla traineeprogram

Stipendier

Sök stipendier i Sveriges största stipendieportal

Se alla stipendier »

Lediga Jobb

Sök lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare i vår jobbportal

Se lediga jobb »

Traineeprogram

Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se traineeprogram »
Bli medlem i Karriärnätverket för att fortsätta:

🌟 Du får tillgång till vår stipendieportal med över 500 stipendier

🌟 Kan göra bevakningar på stipendier, traineeprogram eller lediga jobb som du är intresserad av

🌟 Ta del av rabatter och tävlingar från våra samarbetspartners

🌟 Access till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Läs mer om Karriärnätverket här!

Bli medlemLogga in

Bli medlem du också

som fler än

31000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också