Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
« Tillbaka

Skanska 21

Bygg & Anläggning|Ingenjör|Skanska

Om programmet

Starta framtiden tillsammans med oss. Skanska 21 är studentprogrammet som ger dig praktiska kunskaper, värdefulla erfarenheter och vänner för livet.

Studentprogrammet Skanska 21 riktar sig till dig som studerar till civilingenjör och är inne på ditt fjärde utbildningsår med inriktning mot väg- och vattenbyggnad, lantmäteri, samhällsbyggnad, arkitektur och teknik, arkitektur eller industriell ekonomi. Du söker under fjärde året på din utbildning och går sedan programmet parallellt med ditt sista utbildningsår.

Programmet syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att ta de första kliven in i din kommande yrkesroll hos oss på Skanska. Vare sig det är som medarbetare inom vår bygg- och projektutvecklingsverksamhet, som specialist på vår avdelning för teknisk spetskompetens eller som inköpare.

Vi söker dig som brinner för byggproduktion och ser Skanska som din framtida arbetsgivare och vi tror att du är en engagerad och ödmjuk person som vill lära för ditt framtida arbetsliv.

Är det dig vi söker?

Vi söker dig som har ett intresse för bygg- och projektutvecklingsbranschen och ser Skanska som en långsiktig arbetsgivare. Du är ödmjuk, självgående och har självinsikt. Tidigare erfarenhet är inget krav, men reflektera gärna kring vad du har för livserfarenheter som gör att du skulle passa in i Skanska 21.

På Skanska gillar vi mångfald och hoppas på sökande med olika bakgrund. För att vara behörig att ansöka till programmet är vårt krav krav att du som ansöker läser fjärde året till civilingenjör (300hp) och är godkänd på minst 180hp. Du läser en inriktning inom väg- och vattenbyggnad, lantmäteri, samhällsbyggnad, arkitektur och teknik, arkitektur eller industriell ekonomi.

Vad ingår i studentprogrammen?

Förutom att du blir tilldelad både en fadder och handledare som följer och stöttar dig så får du också ta del av ett händelserikt programår fyllt av inspirerande och roliga aktiviteter.

 • Skanskaresan
  Ditt programår startar i maj med Skanskaresan. Då kommer du att introduceras till Skanska som din framtida arbetsgivare, möta de andra programstudenterna och få all information du behöver inför ditt kommande programår.
 • Sommarjobb
  Under sommarjobbet får du värdefull erfarenhet och kunskap som du kan ta med dig till skolan och sista årets tentamen och kurser. Sommarjobbet är individuellt och varierar i längd beroende på i vilken verksamhet du valt att genomföra ditt program. Vanligtvis är sommarjobbet är 6–8 veckor.
 • Programträffar
  Efter sommarjobbet fortsätter ditt programår med våra olika utbildningsmoduler. Du behöver inte vara orolig för att det krockar med skolarbetet, vi vet att du har fullt upp i skolan och utgår från tentaperioderna när vi planerar våra träffar.Under våra utbildningstillfällen kommer vi tillsammans att jobba med personlig utveckling, självledarskap, presentationsteknik och kommunikation.
 • Exjobb
  Precis som med sommarjobbet skriver du ditt exjobb i den verksamhet du tillhör. Kanske har du redan en bra idé på en frågeställning eller så tar du hjälp av oss för att planera ditt exjobb.

Erbjudande om provanställning

Målet med våra studentprogram är att du ska få en bra start på din karriär på Skanska. Därför hoppas vi att vi trivs ihop och att du efter genomfört programår väljer att tackar ja till en provanställning hos oss.

Få mer information om traineeprogram och ansökningstider
Ansökan stängd
Gå med i Karriärnätverket för att fortsätta

Du kan när som helst avskriva dig genom länken i våra mejl. Notera dock att du då inte längre kan vara med i tävlingar eller vinna våra stipendier. För mer information gällande vår personintegritetspolicy besök vår webbplats

Sista ansökningsdagInformation kommerAnsökning öppnades:Ansökan är stängd och öppnar igen i oktober.PlatsStockholmPeriod

Se alla traineeprogram hos SkanskaSe alla Bygg & Anläggning traineeprogramSe alla Ingenjör traineeprogramSe alla traineeprogram

Stipendier

Sök stipendier i Sveriges största stipendieportal

Se alla stipendier »

Lediga Jobb

Sök lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare i vår jobbportal

Se lediga jobb »

Traineeprogram

Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se traineeprogram »

Fler Ingenjör traineeprogram

Sverige | open

ABB Discovery

Bygg & AnläggningLäs mer och ansök
Sverige / Globalt | open

ABB Global Early Talent Program

Bygg & AnläggningLäs mer och ansök
Sverige | open

Accigos konsultprogram

Bygg & AnläggningLäs mer och ansök
Stockholm, Linköping, Malmö | open

Advanias traineeprogram Advance

Bygg & AnläggningLäs mer och ansök
Indien | open

AkzoNobel A2G Process Trainee

Bygg & AnläggningLäs mer och ansök
Vietnam | open

AkzoNobel Graduate Engineering Trainee

Bygg & AnläggningLäs mer och ansök

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss