10 000 kr och 1 års gymkort - Sök Nordic Wellness Hälsostipendium! Till ansökan!
« Tillbaka

Norconsult Engineer Program

Konsult|Civilingenjör|Teknik|Norconsult

Om programmet

Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vår vardag. Vi söker ett antal nyutexaminerade ingenjörer till vårt internationella traineeprogram, som vill vara med att möjliggöra Sveriges energiomställning.

Norconsult Engineer Program är ett traineeprogram där du knyter internationella kontakter, genomgår utbildningar och arbetar i faktiska projekt. Projekten genomförs som teambaserade konsultuppdrag med en blandning av juniora och seniora experter. Efter traineeprogrammets slut blir det din uppgift att verka som en ambassadör för internationellt samarbete i efterföljande projekt.

Som anställd i Norconsult Sverige kommer du främst arbeta i projekt på den svenska marknaden men du är även positiv till att delta i projekt på andra marknader. Huvuddelen av våra projekt handlar om att bygga ut och bygga om elnäten för att kunna möjliggöra ett fossilfritt energisystem med sol, vind och vattenkraft.

Vårt erbjudande

Under sex månader kommer du ägna 20% av arbetstiden till vidareutbildning, nätverkande och platsbesök. Utbildningen samordnas med kollegor i Sverige, Norge, Island och Polen, främst via Teams, men även delvis på plats fysiskt. Parallellt med programmet kommer du att arbeta resterande tid (80%) i faktiska projekt, där du tillämpar det du lärt dig.

Du kommer sedan arbeta tekniskt inom något av följande områden: Mekanik, elteknik, beräkningar eller CAD inom kraftledningar, stationer eller närbesläktade områden till kraftsystemet.

Stationeringsort är flexibelt, men helst Stockholm, Västerås, Göteborg, Trollhättan eller Sundsvall. Vänligen ange vilka orter som är intressantast för dig i ditt personliga brev.

Vem är du

Vi söker nu nyutexaminerade ingenjörer med ett genuint teknikintresse inom elnät och kraftsystem eller angränsande områden. Som person är du kommunikativ (även på engelska), prestigelös och har ett starkt samarbetsfokus. Du är lösningsfokuserad och uppskattar den frihet och det ansvar som du kommer att få.

Vi söker en grupp individer som kompletterar varandra med olika personligheter och kompetens. Våra avdelningar letar efter olika profiler och intressen och vanligtvis gör vi intag inom tex kompetensområdena elkraft, maskinteknik, projektering av infrastruktur, energisystem och miljötillstånd.

Vi är Norconsult

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 6200 medarbetare i koncernen och 1200 medarbetare i Sverige utspridda på 40 kontor. Vi jobbar tvärfunktionellt mellan olika kompetensområden och har stort utbyte med våra kollegor, även i andra länder. Hos oss får du stora utvecklingsmöjligheter och påverkan över din arbetssituation.

För Norconsult är allas lika värde en grundförutsättning. Målsättningen är att våra medarbetare ska ha samma möjligheter att nå sin fulla potential oavsett vem de är eller hur de identifierar sig. En större bredd av perspektiv hjälper oss att förstå samhällets alla delar, utmanar oss i våra uppdrag och leder till en högre grad av innovation. Vi välkomnar därför medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter.

Bekanta dig med några av dina blivande kollegor:

Johan Jalvemo | LinkedIn

Anni Ulfendahl | LinkedIn

Rolf Johansson | LinkedIn

 

Välkommen med din ansökan!

Ansökan stängd
Gå med i Karriärnätverket för att fortsätta

Du kan när som helst avskriva dig genom länken i våra mejl. Notera dock att du då inte längre kan vara med i tävlingar eller vinna våra stipendier. För mer information gällande vår personintegritetspolicy besök vår webbplats

Sista ansökningsdag29-02-2024Ansökning öppnades:01-01-2024PlatsStockholm, Göteborg, Sundsvall, Trollhättan & VästeråsPeriodStart sep 2024

Se alla traineeprogram hos NorconsultSe alla Konsult traineeprogramSe alla Civilingenjör traineeprogramSe alla Teknik traineeprogramSe alla traineeprogram

Stipendier

Sök stipendier i Sveriges största stipendieportal

Se alla stipendier »

Lediga Jobb

Sök lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare i vår jobbportal

Se lediga jobb »

Traineeprogram

Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se traineeprogram »

Fler Civilingenjör traineeprogram

Göteborg, Malmö, Stockholm | Stängd

Centigos Konsultprogram

IT/Teknik/KonsultLäs mer och ansök
Stockholm, Göteborg, Sundsvall, Trollhättan & Västerås | Stängd

Norconsult Engineer Program

IT/Teknik/KonsultLäs mer och ansök
Södertälje | Stängd

Young potential trainee program

IT/Teknik/KonsultLäs mer och ansök

Fler Teknik traineeprogram

Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Växjö, Västerås, Borlänge, Karlstad. | Stängd

Capgemini’s IgnITe Graduate Program

IT/Teknik/KonsultLäs mer och ansök
Stockholm, Göteborg, Sundsvall, Trollhättan & Västerås | Stängd

Norconsult Engineer Program

IT/Teknik/KonsultLäs mer och ansök

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss