Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
« Tillbaka

Ericssons forskningsstiftelse


Få mer information om stipendier och ansökningstider

Ericssons forskningsstiftelse

Stipendier från Lars Magnus Ericssons stiftelse för främjande av elektroteknisk forskning förklaras härmed öppna för ansökan för år 2024.

Ericsson är ett av världens ledande företag inom kommunikationsområdet och satsar en avsevärd del av sin omsättning på forskning och utveckling. Koncernen bedriver egen forskning inom nyckelområden, t. ex. radiosystem, mikrovågsteknik, säkerhet, artificiell intelligens och IP-nät, men är beroende av forskningsresultat inom ett betydligare bredare område. Ericsson har därför ett omfattande samarbete med universitet och högskolor.

Stiftelsen inrättades den 5 maj 1946, till minnet av Ericssons grundare Lars Magnus Ericsson, på 100-årsdagen av hans födelsedag. Stiftelsen har till ändamål att främja vetenskaplig forskning via stipendier för forskare och studerande vid svenska universitet och högskolor som vill bedriva forskning inom elektrotekniska områden av intresse för bolagets verksamhet. 

Stipendierna riktar sig främst till doktorander och nyblivna doktorer, men i mån av tillgång kan även stipendier beviljas inom relevanta områden till civilingenjörsstudenter som vill göra sitt examensarbete utomlands. Typiska användningsområden är delfinansiering av forskningsvistelse vid utländskt lärosäte eller institut eller för konferensdeltagande.

Stipendierna kan uppgå till en summa av 200 000kr. Stiftelsen har för avsikt att under 2024 dela ut stipendier om ett totalt belopp om cirka 1,5 miljoner kronor. 

Ansökan görs via en standardiserad blankett där man anger personliga data, sökt belopp och dess avsedda användning. Till detta bifogas curriculum vitae, betyg, rekommendationsbrev, inbjudan från tilltänkt värd vid forskningsvistelse etc. efter behov. 

Notera att det inte är ett krav att gästforskningsplatsen är accepterat vid tiden för ansökan. Det är dock nödvändigt för utbetalning av stipendiet. 

Ansökningar skall vara stiftelsens styrelse tillhanda senast fredagen den 16 februari 2024.

Ansökan skickas per e-post till katalin.wrange@ericsson.com (med eventuella bilagor i Microsoft Word-format eller PDF). Eventuella frågor kan skickas till ovanstående epostadress. 

Ansökan kan även skickas i pappersform till följande adress: 

LM Ericssons stiftelse för främjande av elektroteknisk forskning Att: Katalin Wrange Ideongatan 53 223 62 Lund

Ansökan stängd

Gå med i Karriärnätverket för att bli meddelad när ansökan öppnas!

Du kan när som helst avskriva dig genom länken i våra mejl. Notera dock att du då inte längre kan vara med i tävlingar eller vinna våra stipendier. För mer information gällande vår personintegritetspolicy besök vår webbplats

Sista ansökningsdag16-02-2024Ansökning öppnades01-01-2024PeriodFebruariVärde200 000 kr
Se alla stipendier

Stipendier

Sök stipendier i Sveriges största stipendieportal

Se alla stipendier »

Lediga Jobb

Sök lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare i vår jobbportal

Se lediga jobb »

Traineeprogram

Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se traineeprogram »


Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss
Gå med i Karriärnätverket för att fortsätta

Du kan när som helst avskriva dig genom att klicka på länken I footer av våra mail. För mer information gällande vår personintegritetspolicy, besök vår webbplats.