Sök Karriärstipendiet - 15 000 kr att lägga på dina studier och framtida karriär. Till ansökan!
« Tillbaka

Stipendium för akademiskt arbete inom digital nyhetskommunikation


Ansök här

Stipendium för akademiskt arbete inom digital nyhetskommunikation

Sök till vårt stipendium för framåtblickande digital nyhetskommunikation.

Varje år delar Dagens Teknik ut ett stipendium för enastående akademiskt arbete inom digital nyhetskommunikation, för att uppmuntra och belöna bidrag som bidrar till fortsatt innovation och utveckling inom vårt ämnesområde.

Bakgrund

Dagens Teknik är en svensk nyhetsplattform som fokuserar på tekniknyheter, techföretag, startups, entreprenörskap och företagsutveckling. Vi lever i en era där teknologi har blivit integrerad i vårt dagliga liv. Som en innovativ och progressiv nyhetskanal, strävar vi efter att vara en central källa till information, som rapporterar om de senaste händelserna inom teknikbranschen. Vår inriktning ligger på Sverige, men vi håller ett vakande öga på händelser inom EU och globalt. Vårt kärnvärde är att leverera transparent journalistik för att hjälpa, inspirera och motivera alla, även de som inte är direkt involverade i teknikbranschen.

Vi är engagerade i att främja kunskap och förståelse inom vårt område. Nu vill vi belöna en student som har gjort ett betydande bidrag till vårt ämnesområde. Vårt uppsatsstipendium går till den bästa uppsatsen inom området för digital nyhetskommunikation. Stipendiet är på 10 000 kr och delas ut årligen. Ansökningsfristen för uppsatser skrivna under läsåret 23/24 är den 30 november 2024. Detta stipendium utlyses årligen med sista ansökningsdag den 30 november.

Vem är behörig att ansöka?

Stipendiet kan sökas av dig som har skrivit en C- eller D-uppsats vid ett svenskt universitet eller högskola under det senaste läsåret. Stipendiet tilldelas den bästa uppsatsen inom ämnet digital nyhetskommunikation. Uppsatsens innehåll kan, men behöver inte, fokusera på något av de områden vi rapporterar om, dvs digitalisering, nyhetskommunikation, tech-innovationer, tekniska lösningar.

Vad är stipendiets värde?

Stipendiet är på 10 000 kr. Om uppsatsen är skriven av flera personer delas stipendiet lika mellan medförfattarna.

Hur ansöker jag?

Skicka in din kompletta uppsats till redaktion@dagensteknik.se. Märk ditt e-postämne med ”Stipendium”. Sista ansökningsdag för uppsatser skrivna under läsåret 23/24  är den 30 november 2024. Din ansökan bör inkludera följande:

  • För- och efternamn
  • Institution
  • Utbildning
  • En kort sammanfattning av uppsatsens innehåll och era slutsatser

Hur väljs vinnaren?

Vinnaren väljs av en intern jury på vår redaktion, tillsammans med fem inbjudna externa deltagare. Vi bedömer uppsatserna i sin helhet, där kreativitet, innovation och välskriven, genomarbetad forskning belönas. Endast bidrag som skickats in före angiven deadline kommer att beaktas. Jurybeslutet kan inte överklagas.

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att läsa ditt bidrag.

Ansök här
Sista ansökningsdag30-09-2024Ansökning öppnades01-05-2024PeriodMaj - NovemberVärde10 000 kr
Se alla stipendier

Stipendier

Sök stipendier i Sveriges största stipendieportal

Se alla stipendier »

Lediga Jobb

Sök lediga jobb från Sveriges attraktivaste arbetsgivare i vår jobbportal

Se lediga jobb »

Traineeprogram

Sök traineeprogram från Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Se traineeprogram »

Bli medlem du också

som fler än

30000

andra studenter och unga yrkesverksamma som vill framåt i sin karriär.

Bli medlem du också
08-600 18 00 Skriv till oss
Gå med i Karriärnätverket för att fortsätta

Du kan när som helst avskriva dig genom att klicka på länken I footer av våra mail. För mer information gällande vår personintegritetspolicy, besök vår webbplats.